SĂNĂTATE

Corpul uman

Corpul uman este alcătuit din 12 sisteme fiziologice, care funcționează în tandem pentru a dirija Simfonia Vieții. Aceste sisteme sunt: circulator, dermic (tegumentar), endocrin, digestiv, imunitar, limfatic, muscular, nervos, osos, reproducător, respirator și urinar.

Potrivit Principiilor bioQuad®, funcțiile și disfuncțiile, daunele și reparațiile, scăderea performanței legată de vârstă, nutrigenomica, stilul de viață și sensibilitățile la mediu sunt complet diferite între aceste 12 sisteme. Condițiile propice pentru inimă sunt diferite de cele propice pentru oase sau creier; prin urmare, formulările nutriționale trebuie concepute nu doar pentru anumite sisteme, ci ar trebui să fie compatibile și cu sexul, grupele specifice de vârstă și, mai important, regiunile geografice („Biomica”). Interesant este că problemele de sănătate din Franța/Europa de exemplu nu se aseamănă sau compară cu cele de pe alte continente

BioQuad® Life Sciences este constient de influența „Biomicii” asupra stării de sănătate din diferitele regiuni geografice ale globului. Suplimentele nutritive din viitor vor urma principiile bioQuad®, integrând „Biomica”, regimuri de dozare conservatoare cu mecanisme de livrare țintă, auto-îngrijire (cu teste de diagnostic rapide și simple personalizate) și, mai important, suplimente nutritive bazate pe dovezi științifice.

Teoria bio-realimentării

Supraviețuirea, creșterea și înmulțirea sunt principiile fundamentale ale vieții. În etapa de supraviețuire, un organism viu dobândește o mare varietate de nutrienți (adică alimente) din mediul în care se dezvoltă. El descompune acești macro-nutrienți prin procesul digestiv în micro-unități/unități chimice de bază pe care le folosește într-o manieră bio-compatibilă. Aceste unități chimice de bază sunt necesare pentru dezvoltarea, apărarea, randamentul corpului, etc. De exemplu, proteinele din laptele vegetal de soia sau un hamburger cu bază animală sunt bio-procesate în mod similar în aminoacizi. Astfel de unități chimice de bază reprezintă „SUPLIMENTE”.

Insa un organism viu își sintetizează propriile substanțe biochimice pentru controlul precis al creșterii și înmulțirii sale. Astfel de substanțe biochimice exclusive includ acizi nucleici (de ex. ADN, ARN), regulatori (de ex. insulină, hormoni), co-factori (de ex. citocromi, coenzima Q), modulatori (de ex. angiogenină, factori de creștere) și transportatori (de exemplu, hemoglobină, lactoferină). Pe durata vieții unui organism, aceste substanțe biochimice sunt utilizate/epuizate în permanență în timpul funcțiilor vitale și realimentate prin biosinteză regulată. Orice deficiență, dezechilibru și disfuncție a acestor substanțe biochimice se manifestă sub formă de tulburare fiziologică, boală sau chiar deces. Astfel de substanțe biochimice înnăscute reprezintă „BIO-REALIMENTĂRI”.

 

Bio-realimentările sunt molecule de reglare active care există în mod natural în corp. În general, aceste molecule nu se găsesc în forma lor pură (izolată), ci coexistă cu alte substanțe. De exemplu, lactoferina este o glicoproteină de bio-realimentare care se găsește în diferite secreții biologice, cum ar fi lacrimi, salivă, lapte etc. În lapte, lactoferina face parte dintr-un compus chimic complex care include proteine, zaharuri, lipide, minerale și săruri. Interacțiunea dintre aceste componente diferite determină beneficiile cumulative pentru sănătate ale laptelui (ca aliment integral) și definește rolul multifuncțional al lactoferinei ca proteină de transport, modulator imunitar, regulator osos, prebiotic, antioxidant, etc.