POLITICA DE RETUR

 1. Cadrul legal

Conform Ordonanței de urgență nr. 34/2014 cu toate modificarile ulteriore, privind drepturile consumatorilor la contractele încheiate la distanță:

Consumatorul are dreptul să se retragă din acest contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin. (3) și art.14 din OUG nr. 34/2014, în termen de 30 de zile din ziua deținerii fizice a produsului. Costurile de returnare sunt suportate de consumator.

Se recomandă ca produsul returnat să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și cu documentele care îl însoțeau).

 1. Excepții

Contractele care au ca obiect furnizarea următoarelor categorii de produse nu pot fi denunțate:

 • Produse care au suferit modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri (nesemnalate ca defecte estetice în primele 48 de ore după primirea produsului). Noul produs este livrat după primirea și verificarea celui returnat în maximum 30 de zile. Nu se acceptă pentru returnare produse cu modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de utilizare excesivă și/sau intervenții neautorizate etc.;
 • Produse aduse pe comenzi speciale;
 • Produse de îngrijire personală sau accesorii medicale nesigilate;
 • Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de sănătate sau igienă și care au fost desigilate de consumator;

Pentru produsele returnate utilizate, valoarea va fi diminuată conform OUG 34/2014, art. 14, alin. 3.

 1. Exercitarea dreptului de retragere

Consumatorul informează Biodart.ro despre decizia de retragere din contract prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@biodart.ro cu subiectul „Retragere/Retur".

În termen de 48 de ore lucrătoare de la transmiterea notificării, cumpărătorul va primi prin e-mail numărul de înregistrare și detaliile referitoare la cererea depusă.

 1. Costuri și impozite speciale pentru renunțarea la achiziție

Costurile suportate de cumpărător:

 • Costuri de retur și curierat pentru produsul la care cumpărătorul renunță în termen de 14 zile de la primirea produsului.

Costurile suportate de vânzător:

 • Costuri de retur și curierat pentru produsul la care cumpărătorul renunță în termen de 14 zile de la primirea produsului.
 • Produs ce nu este conform cu specificațiile din oferta vânzătorului.
 • Produs ce nu este conform cu specificațiile menționate în comanda cumpărătorului.
 • Produs nefuncțional sau pachete care prezintă deteriorare la recepție, cu condiția să fie notificate în primele 48 de ore de la recepție.
 1. Rambursarea sumelor

Rambursarea sumelor se va face în cel mult 14 zile de la data la care vânzătorul este informat in scris despre decizia de retragere din contract a consumatorului (art. 13, punctele 1, 2, 3 și 4 OUG nr. 34/2014). Conform art. 24 punctele 2 și 3 din aceiasi Ordonanța, ziua în care consumatorul își exercită dreptul de retragere din contract nu va fi luată în considerare la calcularea termenului, iar dacă ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, SC Biodart Wellness SRL va extinde termenul într-un mod corespunzător.