Media - Produse

OsteoDenx ®

Lactoferrin Gold 1.8 ®Blog

Cum să alegi Lactoferina (LF) potrivită? - de Dr. Sreus Naidu, 15 ianuarie 2018 

„Lactoferinele nu sunt create la fel” - în consecință, spectrul bio-funcțional, puterea si eficiența suplimentelor de lactoferină pot varia semnificativ. Un supliment de lactoferină greșit sau denaturat poate mai degrabă dăuna organismului, decât să producă un bine.

Rețineți că izolarea proteinei de lactoferină (purificare) de sursa biologică originală și reintrarea acesteia (ca supliment) în organism necesită o calibrare bio-funcțională precisă.

Filmul despre „Cum să alegem suplimentul potrivit de Lactoferină” este un efort modest de a educa deopotrivă consumatorii noștri și profesioniștii din domeniul sănătății.

Cum te poate ajuta Lactoferina în acest sezon gripal? - de Bevi Edlund, 22 februarie 2018

Datorită epidemiilor extreme de gripă din ultimii ani, este important să luați în considerare modul în care vă puteți stimula în mod natural sistemul imunitar pentru a vă proteja. Opțiunile utilizate în mod obișnuit includ vitamine (ex. vitamina C), minerale (ex. zinc) și plante (ex. echinacea). Cu toate acestea, opțiunile enumerate au beneficii limitate. Corpul tău își produce în mod natural propriile sale impulsuri imune puternice, unul dintre acestea fiind lactoferina. În această postare, vom discuta pe scurt cum poate lactoferina să vă protejeze în acest sezon gripal și de ce alegerea suplimentului potrivit de lactoferină este atât de importantă.

Ce este Lactoferina?

Lactoferina este o glicoproteină produsă în mod natural în corpul nostru. Este prezentă în aproape toate fluidele corporale care scaldă suprafețele mucoaselor. Lactoferina susține diverse funcții vitale, inclusiv absorbția / transportul de nutrienți, apărarea gazdelor, activitatea prebiotică și multe altele. În fiecare zi producem și consumăm ~ 60 mg de lactoferină (adică cifra de reinnoire fiziologică normală). Cu toate acestea, factori precum stresul, infecția, alimentația precară, etc. pot să epuizeze lactoferina din corpul nostru, ceea ce duce la deficiențe potențiale de lactoferină. Menținerea nivelurilor optime de lactoferină este crucială pentru o viață sănătoasă.

Cum funcționează Lactoferrina?

Lactoferina este naturală (înnăscută), sigură și eficientă imunitar. Conform Centrului Național pentru Informații Biotehnologice (NCBI), lactoferina este considerată una dintre principalele proteine de apărare împotriva agenților patogeni, inclusiv viruși și bacterii [1]. Când este infectată cu un agent patogen, o gazdă umană poate dezvolta diferite tipuri de infecții, cum ar fi gripa, răceala obișnuită, herpesul și multe altele. Deci, cum ajută lactoferina să combată agenții patogeni? O face într-o varietate de moduri.

De exemplu, lactoferina blochează atașarea unui virus de suprafața celulelor gazdă, prevenind astfel replicarea virală și îmbunătățind sănătatea sistemului imunitar [2]. Lactoferina crește, de asemenea, numărul de celule naturale killer (un tip de celule albe din sânge) în interiorul gazdei, îmbunătățind în același timp cascada de răspuns a citokinei Th1 (răspuns imun protector) [3]. Un alt mod în care lactoferina oferă protecție imunitară este capacitatea ei de legare a fierului și ținerea acestuia la distanță de bacteriile patogene impiedicându-le astfel să-și producă energia necesară [4]. Rolul multifuncțional al lactoferinei o face esențială pentru sistemul imunitar.

Alegerea suplimentului potrivit de Lactoferină                                                                            

Acum că aveți o perspectivă mai bună despre cum vă poate ajuta lactoferina în acest sezon gripal, este important să vă amintiți că NU toate lactoferinele sunt create la fel! După cum am menționat, lactoferina este o proteină. Funcția unei proteine este legată de structura sa tridimensională (dimensională). Majoritatea lactoferinelor disponibile comercial au fost denaturate (deteriorate) din cauza căldurii excesive și / sau a procesării chimice dure. Dacă se întâmplă acest lucru, suplimentul cu lactoferină va fi probabil ineficient și poate provoca de fapt mai mult rău decât bine organismului [5]. Puteți viziona videoclipul nostru despre cum să alegeți suplimentul potrivit pentru lactoferină aici.

Referințe:

[1] Wakabayashi H, et al (2014) Lactoferrin for prevention of common viral infections. J Infect Chemother. 20(11): 666-71. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25182867

[2] Kruzel M, et al (2009) Lactoferrin as a natural immune modulator. Curr Pharm Des. 15(17): 1956–1973. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2915836/

[3] Donovan SM (2016) The role of lactoferrin in gastrointestinal and immune development and function: A preclinical perspective. J Pediatr. 173S:S16-28. http://www.jpeds.com/article/S0022-3476(16)00295-X/pdf

[4] Intracellular niches of microbes: A microbes guide through the host cell (2009) Eds: UE Schaible, A Haas, John Wiley & Sons, ISBN 3527629181.

[5] Schwenger V, et al (2001) Advanced Glycation Endproducts (AGEs) as uremic toxins. Mol Nutr Food Res. 45(3) 172–176. //onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/1521-3803(20010601)45:3%3C172::AID-FOOD172%3E3.0.CO;2-U/abstract

Atleți de talie mondială din Norvegia discută despre Lactoferrin Gold 1.8® - de Bevi Edlund, 13 martie 2018 

Innovatera AS, Companie de sănătate și fitness din Oslo, face știre principală despre „naturlig balanse” (homeostază) în revista “Norwegian Sports Nutrition” cu cea mai recentă introducere a suplimentului Lactoferrin Gold 1.8®. Acest supliment alimentar a atras deja atenția mai multor antrenori și instructori din Centrele Olimpice și Academiile Sportive la nivel national din Norvegia. “Puls Apotek”, principala farmacie sportivă din Oslo a prezentat recent Lactoferrin Gold 1.8® drept unul dintre suplimentele lor cele mai populare pentru sport.

Lactoferina si sportul

Lactoferina este o glicoproteină prezentă în mod natural în corpul nostru și acționează ca un regulator puternic al mai multor căi metabolice. Lactoferina se leagă covalent și transportă mai multe bio-metale în corpul nostru, cum ar fi:

  • Fierul (Fe) esențial pentru transportul de oxigen mediat de hemoglobină și sinteza ATP mediată de citocrom
  • Cobalt (Co) necesar pentru generarea de energie dependentă de B12
  • Zincul (Zn) un co-factor pentru multe căi anabolice (adică sinteza proteinelor)
  • Cuprul (Cu) și Manganul (Mn) esențiale pentru enzimele antioxidante (adică superoxid dismutații (SOD), Cu-SOD și Mn-SOD; peroxidasele)
  • Cromul (Cr) necesar pentru metabolismul glucozei.

Cifra de reînnoire fiziologică a lactoferinei în corpul sănătos normal este de 60 mg / zi. Cu toate acestea, nivelurile de lactoferină se epuizează rapid în organism în timpul stărilor metabolice crescute, cum ar fi exercițiile fizice și sportul; prin urmare, bio-realimentarea/completarea cu lactoferină este vitală pentru a restabili și optimiza fiziologia corpului. Mai jos este o compilare a experienței produsului Lactoferrin Gold 1.8® și observații funcționale de la diverse personalități sportive norvegiene.

Lactoferrin Gold 1.8® - Experiența cu acest produs

Tim Bennett deține recordul național ca finalist de 9 ori al Norseman Xtreme Triathlon, o cursă organizată anual în Norvegia. Este, de asemenea, directorul de evenimente și cursă al BMW Oslo Marathon și președintele „Kondis”, Asociația Norvegiană pentru Sportivi de Anduranța.

"De când am luat Lactoferrin Gold 1.8®, am observat o îmbunătățire a performanțelor mele și recuperarea eficienței exercițiilor mele fizice."

"De când am luat Lactoferrin Gold 1.8®, am observat o îmbunătățire a performanței și o recuperare a eficienței antrenamentelor mele. În timpul competițiilor active, rezistența mea fizică s-a îmbunătățit remarcabil cu suplimentul de lactoferină. De asemenea, uzura a fost neglijabilă, iar a doua zi alergarea lentă a devenit mult mai ușoară. Nivelul meu de energie a crescut treptat și rata metabolică a devenit optimă cu aportul de lactoferină. La 52 de ani, pentru mine, acest lucru este destul de impresionant! "

Louise Skak este considerată una dintre cele mai bune campioane feminine de curse de atletism din Norvegia. A participat la mai multe maratoane din întreaga lume unde a obținut impresionante clasări si timpi de finalizare. Louise a câștigat 17 maratoane în Scandinavia, iar cel mai bun timp de cronometrare a maratonului ei a fost 3:01:26 ore.

"Cu aportul de Lactoferrin Gold 1.8®, am atins în sfârșit niveluri normale de fier în 5 săptămâni!"

"Am suferit de deficiență cronică de fier și am avut probleme în a absorbi fierul din suplimentele de minerale obișnuite. După ce am luat Lactoferrin Gold 1.8®, măsurările hematocritului meu s-au îmbunătățit semnificativ, iar nivelurile mele de hemoglobină au crescut de la 8,9 g/dL la 12,8 g/dL în termen de 5 săptămâni! Acum, mă simt foarte bine și cred cu tărie că Lactoferrin Gold 1.8® m-a ajutat să ating acest echilibru mineral optim. "